Followers

Tuesday, March 29, 2011

Result SPM Dah Keluar

Hari rabu minggu lepas bersamaan 23 mac 2011 adalah tarikh result spm dikeluarkan. bedebar2 jugak pagi tu nk tggu dpt keputusan. tp bukan keputusan spm aku, keputusan adik2 sepupu aku la..hehe..yoyo o je.

Tp betolla aku pn bdebar sama. on the way ke ofis pagi tu aku dgr hot.fm bincang pasal result spm yang bakal keluar. penyampai2 tu siap pesan kat calon2 yg nk pegi amik result tu supaya makeup cantik-cantik kot nanti masuk tv. hehe.

Mirah dan Wani adalah dua adik sepupuku yg mjadi calon spm last year. aku letak nama mirah dulu sbb dia yg kluar tgk dunia dulu pada bulan julai , then baru wani menyusul di bulan disember. depa ni apa2 hal pun mesti sama. sgt rapat kedua-duanya dengan adik kembar aku. kiranya geng 4 sekawan la. apa2 pun mesti berempat.

Wani n mirah pnggil aku cikgu farah selain dr kak far. sebabnya aku kn jd cikgu sementara waktu before ni. poyo je cikgu farah tu padahal bukan ajar depa pun. haha..tp depa nila dua org pelajar kesayangan aku. hehe..

Ok, balik pada citer result spm td. dlm keta aku dah excited nk mesej dua2 org supaya jgn lupa msg bgitau result kat aku. alih2 smpai ofis si nyanyuk ni trus terlupa nk msg smpaila ke petang. kebetulan aritu aku bz btol dr pagi smpai ptg. (ayat cover haha).

Then ptg tu tgk hp ada miskol n msg dr mama n ibu yg aku x dgr. see, kan dh ckp aku bz. mama msg tnya aku dah dpt berita ke? sekali lg si nyanyuk ni lupa, berita apa ek?? hiiisshhh!!!

Aku trus kol ibu. ibula yg bagitau result depa kat aku. Ya Allah aku btol2 terlupa..

Terkezut aku dgr result dua2 org ni sama. dahla rapat, result exam pn sama! bagus betol. apa pun, depa dah berjaya kutip A paling byk dlm our family. Tahniah sgt2 to mirah n wani! kak far tumpang bangga dgn korang berdua.

Harap2 lepas ni depa dapat masuk matriks penang mcm ain dulu. ibu x sabar nk tggu. meriah sikit penang dgn depa. haha..harap2 la..tp kalau depa dpt tempat lain pn, aku stil doakan depa success.

To mirah n wani, CONGRATULATIONS!!! you allz dah banggakan family Hajah Saodah dgn result yg baik n sama plak tu. bagus betol..

p/s: jgn kawen nanti berebut org yang sama sudahla YE YE YE..kalau tidak KITE BAKO, KITE BAKO JE..haha..(nila ayat merapu budak2 nih)

2 comments:

  1. Agak berhabuk dah kan baru nak apdet. apa pun ok gak al drp xde langsung..hehe

    ReplyDelete